Glow-in-the-dark

Recent zijn een tweetal installaties ontstaan die een dialoog aangaan met de natuur: De Stille Luisteraar is een ode aan het publiek en bestaat uit vele bungelende oortjes in een grote oude catalpa boom. De tweede is Droom, een vijverinstallatie van tien dansende lichtboompjes. Beide installaties hebben een meditatief karakter en zijn gemaakt van epoxy en glow-in-the-dark pigment, zodat ze 's nachts een zacht schijnsel afgeven. Licht in donkere tijden!

Beelden in Gees

Het sculpturenpark 'Beelden in Gees' in Drenthe toonde in de zomer van 2020 meer dan twintig beelden van Hieke Meppelink in een geheel eigen tuinkamer. Maanden aan voorbereidingen gingen hieraan vooraf. Even dreigende corona roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk werd het een groot feest waarin tuinarchitectuur en beeldtaal elkaar vonden.

Galerie Honingen

Een nieuwe samenwerking! Het werk van Hieke zal vanaf nu te zien zijn bij Galerie Honingen. De galerie is gespecialiseerd in hedendaags realisme en is gelegen in de historische binnenstad van Gouda. Galerie Honingen zal haar werk tevens vertegenwoordigen op diverse kunstbeursen. De eerste kunstbeurs was Art Laren, daarna volgden de First Art Fair 2019 en in Amsterdam en Naarden the Art Fair 2020.

 

Kunstvesper Deventer

Op 3 maart 2019 stond het beeld Schatbewaarders centraal tijdens de Kunstvesper in de Lebuinuskerk in Deventer. Gemiddeld kijken mensen een halve minuut naar een kunstwerk, maar dit was echt anders! Liturgie, orgelspel, gedichten en vocale muziek waren geinspireerd op het beeld. Het bood velen een fijn moment van rust, verstilling en meditatie. Na afloop ontstond er een levendige discussie over het hoe en waarom van het werk.

 

Nieuwe ansichtkaarten

Fotografe Betty van Engelen heeft een serie van 6 ansichtkaarten uitgegeven onder de titel 'Mensbeeld'. De beelden zijn gefotografeerd in de rijk bloeiende beeldentuin De Booghgaard. Het mapje bevat 6 dubbele kaarten op 300 grams papier met glanslaminaat, inclusief 6 enveloppen. Het is te bestellen via deze link: Betty van Engelen Fotografie.

 

St. Janskerk Gouda

Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van Galerie Honingen maakte Hieke een sculptuur over de stad Gouda: ‘In laudem urbis Gouda’. Het beeld heeft een exclusieve oplage van slechts 3 exemplaren. De eerste twee zijn inmiddels verkocht! Het beeld verwijst naar de beroemde goudse glazen in de St. Janskerk en het was dan ook zeer toepasselijk dat het tijdelijk in deze prachtige kerk werd tentoongesteld. Een mooiere plek was haast niet denkbaar!

 

Voetreis-project Zandvoort

Er wandelden ineens 55 voetjes over het strand bij Zandvoort. Vele strandgangers keken dan ook vreemd op. Hieke maakte dit kunstwerk om geld in te zamelen voor de Stichting Vluchtelingenwerk. De installatie aan zee werd gefotografeerd door fotografe Betty van Engelen. Uiteindelijk heeft het project het hartverwarmende bedrag van € 1200 opgeleverd voor de Stichting.