Een eervolle opdracht!

Op verzoek van Galerie Honingen heeft Hieke de jubileumsculptuur The Kingfisher gemaakt, ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de galerie. Het beeldje was exclusief verkrijgbaar bij Galerie Honingen in een oplage van 25. De beeldjes zijn gesigneerd en genummerd. Inmiddels is de oplage uitverkocht en zijn alle ijsvogeltjes naar een nieuwe bestemming gevlogen.

Glasrijk Tubbergen 2021

Op uitnodiging van curator Renée Korbee zijn twee installaties van Hieke getoond tijdens Glasrijk Tubbergen. Beide installaties gaan een dialoog aan met de natuur: De Stille Luisteraar is een ode aan het publiek en bestaat uit vele bungelende oortjes in een grote oude catalpa boom. De tweede is Ode aan de Stilte, een installatie van zevenentwintig zilverkleurige oren in een vijver. Speciaal voor Glasrijk werden daar glazen oren aan toegevoegd. Beide installaties hebben een meditatief karakter en bevatten glow-in-the-dark pigment, zodat ze 's nachts een zacht schijnsel afgeven. Licht in donkere tijden!

Beelden in Gees 2020

Het sculpturenpark 'Beelden in Gees' in Drenthe toonde in de zomer van 2020 meer dan twintig beelden van Hieke Meppelink in een geheel eigen tuinkamer. Maanden aan voorbereidingen gingen hieraan vooraf. Even dreigende corona roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk werd het een groot feest waarin tuinarchitectuur en beeldtaal elkaar vonden.

Galerie Honingen

Een nieuwe samenwerking! Het werk van Hieke zal vanaf nu te zien zijn bij Galerie Honingen. De galerie is gespecialiseerd in hedendaags realisme en is gelegen in de historische binnenstad van Gouda. Galerie Honingen zal haar werk tevens vertegenwoordigen op diverse kunstbeursen. De eerste kunstbeurs was Art Laren, daarna volgden de First Art Fair in Amsterdam, de AAF beurs in Amsterdam en Naarden the Art Fair.

 

Kunstvesper Deventer

Op 3 maart 2019 stond het beeld Schatbewaarders centraal tijdens de Kunstvesper in de Lebuinuskerk in Deventer. Gemiddeld kijken mensen een halve minuut naar een kunstwerk, maar dit was echt anders! Liturgie, orgelspel, gedichten en vocale muziek waren geinspireerd op het beeld. Het bood velen een fijn moment van rust, verstilling en meditatie. Na afloop ontstond er een levendige discussie over het hoe en waarom van het werk.

 

Nieuwe ansichtkaarten

Fotografe Betty van Engelen heeft een serie van 6 ansichtkaarten uitgegeven onder de titel 'Mensbeeld'. De beelden zijn gefotografeerd in de rijk bloeiende beeldentuin De Booghgaard. Het mapje bevat 6 dubbele kaarten op 300 grams papier met glanslaminaat, inclusief 6 enveloppen. Het is te bestellen via deze link: Betty van Engelen Fotografie.

 

St. Janskerk Gouda

Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van Galerie Honingen maakte Hieke een sculptuur over de stad Gouda: ‘In laudem urbis Gouda’. Het beeld heeft een exclusieve oplage van slechts 3 exemplaren. De eerste twee zijn inmiddels verkocht! Het beeld verwijst naar de beroemde goudse glazen in de St. Janskerk en het was dan ook zeer toepasselijk dat het tijdelijk in deze prachtige kerk werd tentoongesteld. Een mooiere plek was haast niet denkbaar!

 

Voetreis-project Zandvoort

Er wandelden ineens 55 voetjes over het strand bij Zandvoort. Vele strandgangers keken dan ook vreemd op. Hieke maakte dit kunstwerk om geld in te zamelen voor de Stichting Vluchtelingenwerk. De installatie aan zee werd gefotografeerd door fotografe Betty van Engelen. Uiteindelijk heeft het project het hartverwarmende bedrag van € 1200 opgeleverd voor de Stichting.